Client

Romcab SA

Categorie Costuri

Financiar

Rezultate

Serviciile de consultanţă ale Expense Reduction Analysts privind managementul riscului de credit au ajutat Romcab să înregistreze o creştere semnificativă a veniturilor şi a profitului. Romcab este o companie românească de top, care fabrică cabluri din cupru şi aluminiu.
Compania are peste 250 de angajaţi şi a realizat o cifră de afaceri de peste 120 de milioane de Euro în 2013 estimându-se ca, în următorii ani, să crească anual cu 40%.

Atunci când echipa de management de topdin cadrul Romcab s-a întâlnit cu Expense Reduction Analysts – Cristian Ionescu şi echipa sa, a fost un moment foarte important pentru companie deoarece Consiliul de conducere tocmai aprobase o expansiune rapidă pe noi pieţe europene, cum ar fi Germania, Austria, Marea Britanie, Italia şi altele. Pentru a impulsiona această dezvoltare ambiţioasă, Romcab avea nevoie de un sprijin, atât pentru o expunere mai
mare, cât şi pentru a obţine mai multe credite de la furnizorii de materii prime; Mai mult, Romcab avea nevoie de limite de credit mai bune de la partenerii de asigurare a creditelor precum şi de protecţie a portofoliului de clienţi împotriva riscului de faliment şi incidentelor de plată. Experţii din cadrul Expense Reduction Analysts, Cristian Ionescu şi Constantin Galchis au reuşit rapid să asigure o creştere semnificativă a finanţării activităţilor comerciale prin intermediul mai multor asigurători de credit şi parteneri de garantare a plăţii, fapt care a condus la creşterea valorii creditelor furnizor ale Romcab; acest lucru a permis companiei să-şi dubleze portofoliul de furnizori şi să-şi diminueze dependenţa faţă de un număr mic de furnizori.

Economii

„Sunt încântat de profesionalismul şi serviciile excelente furnizate de echipa Expense Reduction Analysts şi recunosc cu mândrie că aceştia joacă un rol foarte important în planurile noastre de dezvoltare. Simt ca şi cum ar face parte din compania noastră. Am construit împreună un parteneriat solid bazat pe încredere, respect şi schimb de idei. Cu ajutorul oferit de Expense Reduction Analysts suntem cu siguranţă mai puternici şi vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul ambiţios de a deveni un jucător european puternic

Zoltan Prozsser, CEO şi acţionar majoritar al Romcab

În paralel, acest lucru a ajutat Romcab să-şi finanţeze achiziţiile de materii prime prin alte mijloace decât prin finanţare bancară, lucru care a contribuit la diminuarea costurilor financiare. În plus, experţii Expense Reduction Analysts au lucrat împreună cu Managerul de Risc de Credit din cadrul Romcab în vederea găsirii unei soluţii pentru îmbunătăţirea limitelor de credit acordate de asiguratorii de credite pentru a permite astfel companiei să-şi îndeplinească obiectivele privind vânzările şi profitul. Mulţumită acestui credit îmbunătăţit, echipa de vânzări a Romcab a reuşit să înregistreze o creştere semnificativă a volumului de vânzări şi a profitabilităţii generate.